OPLEV

  • DSCN0558
  • Snemuseum foto Bynke Maibøll
  • Fellowship

Bornholms Kunstmuseums permanente samling består af kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Bornholm. Billedkunsten i samlingen spænder tidsmæssigt fra starten af 1800-tallet og frem til nutiden med tyngdepunktet på Bornholmermalerne - en gruppe af kunstnere, der arbejdede på øen i første halvdel af 1900-tallet.

Museets værker af Bornholmermalerne giver et fyldigt indtryk af modernismens gennembrud i kunsten. Men også den ældre og nyere del af samlingen med både maleri og skulptur giver et rigt og facetteret billede af kunstlivet på Bornholm.

Hvert år huser Bornholms Kunstmuseum 6-8 særudstillinger indenfor kunst og kunsthåndværk, der på forskellig vis relaterer sig til Bornholm. En del af udstillingerne udvikles i samarbejde med andre kunstmuseer, såvel danske som udenlandske. Et samarbejde med Glas-og Keramikskolen i Nexø udmøntes i en årlig afgangsudstilling i juni måned med de sidste skud på stammen af nyuddannede glaskunstnere og keramikere.

I menuen til venstre kan du orientere dig om de forskellige aktuelle, kommende eller tidligere udstillinger og aktiviteter, som museet tilbyder sine gæster.