Inge Lise Westman - Sjymma

• Havet Olie På Lærred 2016 200X350cm Web
  • Graner 2017 Kul På Papir 145X240cm Web
  • Lise I Værkstedet 2017 Web

Det er med stor glæde Bornholms Kunstmuseum præsenterer udstillingen ”Sjymma” af Inge Lise Westman.

I mere end 40 år har Inge Lise Westman været en særdeles aktiv del af det bornholmske kunstliv. Gennem årene har hun, ud over sit medlemskab af kunstnersammenslutningen Koloristerne og den bornholmske Holkahesten, med stor styrke vist sine værker på en lang række udstillinger, både herhjemme og i udlandet.

Bornholms Kunstmuseum har gennem alle årene fulgt Inge Lise Westmans arbejde tæt, og samlingen rummer en lang række af hendes værker, fra skitser og grafiske arbejder til maleri og skulptur. Men det er mere end 10 år siden, Bornholms Kunstmuseum sidst viste en større udstilling med værker af Inge Lise Westman.

”Sjymma” er det bornholmske ord for skumring, den tid på døgnet, hvor solen er gået ned og dagslyset langsomt forsvinder, et sindbillede på livet, men også det tidspunkt på døgnet, hvor nattergalen synger med størst intensitet.

I dag er det sjældent, at Inge Lise Westman er figurativ i sit maleri. Hun har rettet blikket mod de store vidder. Himlen og havet er centrale motiver, og selvom afsættet ligger umiddelbart udenfor og over atelieret, bliver det ikke til stemningsbilleder, men motivet fortolkes til helt generelle begreber, som altfavnende arketyper, hvor mennesket fysisk er helt fraværende, men alligevel til stede som en åndelig del af altet.

I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med tekst af museumsdirektør Lars Kærulf Møller.