Kunst på papir

25. november - 19. maj 2019

  • Forside

Udstillingen er en præsentation af et udvalg af museets store og alsidige samling af kunst på papir, der er skabt af nogle af de mest fremtrædende kunstnere i den danske kunsthistorie.

Papirværkerne indeholder spændende fortællinger, og vidner om en stor variation i både motivvalg, hvor alt fra den særegne bornholmske natur til abstrakte former og figurer er gengivet, og teknikker, hvor det er tydeligt at kunstnerne har forsøgt at eksperimentere og udfordre dem selv.

På udstillingen vil man kunne opleve værker skabt af kunstnerne Asger Jorn, Axel Salto, Christen Købke, C. W. Eckersberg, Edvard Weie, Ernst Køie, Inge Lise Westman, Kristian Zahrtmann, Olaf Rude, Oluf Høst, Richard Mortensen, Sigurd Vasegaard, Vilhelm Kyhn og mange flere.

Udstillingen er blevet til i forbindelse med udgivelsen af bogen ”Kunst på papir fra Bornholms Kunstmuseum samling”, der udgives som årsbog til Bornholms Museumforenings medlemmer, der vil være til salg i museumsbutikken.

Der vil senere blevet offentliggjort et aktivitetsprogram i forbindelse med udstillingen, hvor der blandt andet vil være mulighed for at blive klog på kunsten, samt selv at prøve kræfter med den.