Olga Tobreluts - Tilbage til Bornholm

20. september - 15. november 2020

• Aphrodite 2017 Various Media Diameter 100 Cm

Grundet COVID19 nedlukningen af museet var udstillingen Olga Tobreluts ikke åben for publikum længe. Derfor kan udstillingen nu genses.

”Olga Tobreluts – Tilbage på Bornholm” er en stor retrospektiv udstilling, der præsenterer publikum for en lang række værker i forskellige materialer og medier, der giver indblik i en stor kunstners liv og karriere.

Den russiske samtidskunstner Olga Tobreluts (f. 1970) er uddannet indenfor arkitektur, og har studeret computergrafik og 3D-modellering på ART+COM i Berlin. Hun arbejder med alt fra collager, fotografi, maleri, skulptur, computermanipulationer og video. I sine værker beskæftiger hun sig med emner som: myter, fortællinger, skønhed, lys og mixer elementer fra kunsthistorien og populærkulturen på elegant vis.  Ved at kombinere elementer fra både fortiden og nutiden, skaber Olga Tobreluts med sine værker en form for ny virkelighed - som når hun for eksempel gengiver en figur fra et renæssance-maleri med den kendte Hollywood-skuespiller Leonardo DiCaprios ansigt.

Olga Tobreluts var en af de første, der begyndte at arbejde med moderne computerteknologi i sin kunst, og anses i dag som en pioner indenfor den digitale kunstbevægelse. Tidligt i sin karriere havde hun ideer til at skabe kunstværker ved hjælp af moderne computerteknologier, der endnu ikke var opfundet, så det måtte hun selv gøre – hun udviklede blandt andet en teknik til at sammenstille to- og tredimensionelle billeder, der i dag anvendes af mange andre.

Olga Tobreluts var første gang udstillingsaktuel på Bornholms Kunstmuseum i år 2000, hvor hun deltog på gruppeudstillingen ”Russisk neoakademisme”, og igen i år 2004, hvor fire kunstnere under et månedlangt ophold havde atelier i museets særudstillingslokaler – her skabte Tobreluts værket ”Den Hellige Katherina”, som museet efterfølgende optog i samlingen.

Udstillingen kan opleves i perioden fra d. 20. september - 15. november 2020.